Si pateixes algun d’aquests símptomes, no ho dubtis. Vine a veure’ns i buscarem la solució abans que sigui massa tard. També t’ajudarem a mantenir una constant cura que resulti en una millor salut bucal, eliminant aquests símptomes i prevenint de futures malalties. Abans de començar, t’expliquem que si pateix algun d’aquests símptomes, pot tenir una inflamació que afecti només a la zona de les genives (“gingivitis”) com afectar també als teixits que sostenen les dents (“periodontitis”). Per identificar on es troba, s’ha de tractar l’etiologia de la malaltia que és principalment bacteriana. Què volem dir amb això? Doncs, quan s’acumulen en excés els bacteris a la zona de les genives, es genera una placa bacteriana que es pronuncia a través de la inflamació, i inclús comporta la destrucció dels teixits periodontals i pèrdua d’os. Si no es tracta a temps, pot ocasionar la pèrdua de les dents, entre altres malalties.

Cal recordar que la gingivitis és una infecció en el seu estat inicial. De manera que, és molt probable que en aquesta fase incipient no tingui els símptomes que hem anomenat anteriorment. Tanmateix, a mesura que avança la infecció pot produir una major inflamació, així com major sensibilitat a la zona afectada i sagnat constant (ex. Normalment els pacients s’assabenten del sagnat a l’hora de netejar-se les dents). Per aquest fet, és molt recomanable que quan es manifesta la malaltia, el pacient reaccioni ràpidament, i busqui amb el seu odontòleg aturar l’evolució de la malaltia i buscar la solució més adequada.

En aquest sentit, el tractament a fer a cada pacient serà diferent en funció de la fase en què es trobi la malaltia periodontal. El primer pas és identificar-la. Després d’un estudi periodontal complet (peridontagrama, radiografies…), s’avaluarà la fase en què es troba la malaltia i s’analitzarà el tractament més idoni. El tractament que denominem com a “mecànic” pot anar des d’una simple profilaxi professional, passant pels raspats radiculars fins a arribar a la cirurgia. Aquest tractament, sempre va acompanyat de la neteja profunda de les dents i les genives. Per una altra banda, trobem el que denominem com a tractament “químic”, i que consisteix per mitjà de l’ús de col·lutoris o antibiòtics que també poden ser convenients en el seu tractament.

Per últim, és important remarcar que el principal motiu d’aquest tipus de malalties s’origina per una falta d’higiene dental. A més, també és molt habitual en aquelles persones fumadores. Així doncs, per evitar aquestes malalties, és molt recomanable realitzar de manera constant i adequada una neteja dental, és a dir, utilitzar el raspall de dents, fil dental i col·lutori de forma constant, per exemple. Davant d’aquesta cura, també podeu atendre al vostre odontòleg i higienista, per valorar i fer un seguiment constant, i ajudar-vos a prevenir l’aparició de malalties bucodental.

Gil-Vernet Mas informa que si l’ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews. Es pot ficar en contacte a través de info@gilvernetmas.cat, i a l’atenció de la Dra. Rosa Maria Mas Buxadé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.