Símptomes de malalties bucodentals

Et sagnen les genives?, tens mal alè?, dolor en mossegar?, inclús, se’t mouen les dents?, aquests símptomes són evidències de malalties bucodentals que es tracta a través de la periodòncia. Si pateixes qualsevol d’aquests símptomes, no ho dubtis. Vine a veure’ns i buscarem la solució abans que sigui massa tard. També t’ajudarem a mantenir una constant cura que resulti en una millor salut bucal, eliminant aquests símptomes i prevenint de futures malalties. Abans de començar, t’expliquem que si pateix algun d’aquests símptomes, pot tenir una inflamació que afecti només a la zona de les genives («gingivitis») com afectar també als teixits que sostenen les dents («periodontitis»). Per identificar on es troba, s’ha de tractar l’etiologia de la malaltia que és principalment bacteriana.

Què volem dir amb això? Doncs, quan s’acumulen en excés els bacteris a la zona de les genives, es genera una placa bacteriana que es pronuncia a través de la inflamació, i inclús comporta la destrucció dels teixits periodontals i pèrdua d’os. Si no es tracta a temps, pot ocasionar la pèrdua de les dents, entre altres malalties.

La gengivitis: característiques d’aquesta infecció bucodental, origen de malalties

Cal recordar que la gingivitis és una infecció en el seu estat inicial. De manera que, és molt probable que en aquesta fase incipient no tingui els símptomes que hem anomenat anteriorment. Tanmateix, a mesura que avança la infecció pot produir una major inflamació, així com major sensibilitat a la zona afectada i sagnat constant (ex. Normalment els pacients s’assabenten del sagnat a l’hora de netejar-se les dents). Per aquest fet, és molt recomanable que quan es manifesta la malaltia, el pacient reaccioni ràpidament, i busqui amb el seu odontòleg aturar l’evolució de la malaltia i buscar la solució més adequada.

El tractament a fer a cada pacient serà diferent en funció de la fase en què es trobi

En aquest sentit, el tractament a fer a cada pacient serà diferent en funció de la fase en què es trobi la malaltia periodontal. El primer pas és identificar-la. Després d’un estudi periodontal complet (peridontagrama, radiografies…), s’avaluarà la fase en què es troba la malaltia i s’analitzarà el tractament més idoni. El tractament que denominem com a «mecànic» pot anar des d’una simple profilaxi professional, passant pels raspats radiculars fins a arribar a la cirurgia. Aquest tractament, sempre va acompanyat de la neteja profunda de les dents i les genives. Per una altra banda, trobem el que denominem com a tractament «químic», i que consisteix per mitjà de l’ús de col·lutoris o antibiòtics que també poden ser convenients en el seu tractament.

Recorda que...

És important remarcar que el principal motiu d’aquest tipus de malalties s’origina per una falta d’higiene dental. A més, també és molt habitual en aquelles persones fumadores. Així doncs, per evitar aquestes malalties, és molt recomanable realitzar de manera constant i adequada una neteja dental, és a dir, utilitzar el raspall de dents, fil dental i col·lutori de forma constant, per exemple. Davant d’aquesta cura, també podeu atendre al vostre odontòleg i higienista, per valorar i fer un seguiment constant, i ajudar-vos a prevenir l’aparició de malalties bucodental.

«En la nostra especialitat, la prevenció comença per ensenyar el pacient a mantenir una correcta higiene bucal. Després, continuem prevenint l’aparició de possibles patologies realitzant segellats de foses o fissures dentals o, si és necessari, aplicant empastaments.»
Dr. Ignasi Gil-Vernet Huguet

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, Llicenciat en Odontologia i Doctorat en Cirurgia Oral i Implantologia.

«Per salvar una peça dental, la solució que funciona per si sola és la col·locació d’implants, uns elements metàl·lics que se situen quirúrgicament en els maxil·lars, per sota les genives, i que actuen com a substituts artificials de les arrels de les dents naturals.»
Dra. Rosa Mas Buxadé

Llicenciada en Medicina i Cirugia Llicenciada en Odontologia Ortodoncista.

«En la nostra especialitat, la prevenció comença per ensenyar el pacient a mantenir una correcta higiene bucal. Després, continuem prevenint l’aparició de possibles patologies realitzant segellats de foses o fissures dentals o, si és necessari, aplicant empastaments.»
Dra. Anna Valls Gil-Vernet

Llicenciada en Odontologia.

Reserva una cita

93 789 09 03

Plaça del Progrés, 13, 08224 Terrassa, Barcelona

Horari

De dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.

Correu electrònic

info@gilvernetmas.cat