L’evolució de l’ortodòncia

Avui en dia, el sector de la medicina, i l’odontologia en concret, ha evolucionat significativament. Anys enrere, pel sol fet de tenir les dents mal posicionades, els pacients havien de seguir el que coneixem com l’ ortodòncia tradicional. Doncs bé, hi ha una alternativa a aquest tractament, i aquesta és l’ortodòncia invisible. A continuació, us explicarem en què consisteix, els trets característics del tractament, i quins avantatges significatius implica l’ortodòncia invisible en contrast al mètode tradicional.

Què és exactament l’ortodòncia?

L’ortodòncia és una especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la correcció de les dents i els ossos posicionats incorrectament. Molts pacients, davant la preocupació de tenir les dents mal posicionades, arriben a la clínica i ens pregunten quines de les dues alternatives és la més idònia: Ortodòncia invisible o la tradicional?

Invisible o tradicional?

Des d’un inici, l’ortodòncia invisible va aparèixer com a alternativa al mètode tradicional únicament en casos de mal posicionament més lleus. No obstant, al llarg del temps, aquest tractament ha evolucionat de tal forma que en el dia d’avui també permet corregir problemes d’apinyament, de diasistemes o de sobremossegada, i la majoria dels nostres pacients acostumen a realitzar aquest tipus de tractament atès que a més a més els beneficia des d’una perspectiva estètica i és igualment efectiu en comparació a l’ortodòncia tradicional, escapant dels antiestètics bràquets metàl·lics.

Característiques de l’ortodòncia invisible

Abans de qualsevol tractament d’ortodòncia és important que demani hora per fer una revisió amb l’especialista en ortodòncia, i d’aquesta manera valorar si el tractament és apte davant el problema que presenta el pacient. A Gil-Vernet Mas disposem de l’última tecnologia a través de l’escàner digital CAD-CAM que ens permet prendre mides en 3D de la boca del pacient sense la necessitat d’utilitzar les molestes pastes. A més, això ens permet prendre unes mesures més precises i reutilitzar les dades obtingudes per valorar l’alternativa més idònia, planejant el moviment de cadascuna de les dents des de la posició actual fins a la posició desitjada. Una vegada elaborats els alineadors, és molt important que el pacient sigui conscient que caldrà canviar-los aproximadament cada dues setmanes i sigui constant i rigorós a l’hora d’implementar el tractament.

Duració del tractament d’ortodòncia invisible

És difícil respondre aquesta pregunta, atès que és completament variable. En tot cas, dependrà de cada pacient i el seu cas en concret. No obstant, sí podem afirmar que normalment, la mitjana dels tractaments que es fan a la nostra clínica solen durar de 9 a 18 mesos. Amb tot això, insistim en la importància en la implicació de cada pacient, la constància en canviar els alineadors, i la seriositat en dur a terme de forma correcta la implementació del tractament. En aquest sentit, la nostra recomanació per arribar a tenir un tractament eficaç és que el pacient en tot moment segueixi les indicacions dels doctors i en nostre equip especialitzat en l’ortodòncia, i fer ús de l’alineador durant un mínim de 20 hores al dia.

9-18 mesos

És la duració estimada del tractament en la majoria de pacients.

20 hores

Són les mínimes recomenables per portar el tractament durant el dia.

R

Atent a les indicacions

Segueix sempre els consells del teu doctor en aquest i tots els tractaments.

«En la nostra especialitat, la prevenció comença per ensenyar el pacient a mantenir una correcta higiene bucal. Després, continuem prevenint l’aparició de possibles patologies realitzant segellats de foses o fissures dentals o, si és necessari, aplicant empastaments.»
Dr. Ignasi Gil-Vernet Huguet

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, Llicenciat en Odontologia i Doctorat en Cirurgia Oral i Implantologia.

«Per salvar una peça dental, la solució que funciona per si sola és la col·locació d’implants, uns elements metàl·lics que se situen quirúrgicament en els maxil·lars, per sota les genives, i que actuen com a substituts artificials de les arrels de les dents naturals.»
Dra. Rosa Mas Buxadé

Llicenciada en Medicina i Cirugia Llicenciada en Odontologia Ortodoncista.

«En la nostra especialitat, la prevenció comença per ensenyar el pacient a mantenir una correcta higiene bucal. Després, continuem prevenint l’aparició de possibles patologies realitzant segellats de foses o fissures dentals o, si és necessari, aplicant empastaments.»
Dra. Anna Valls Gil-Vernet

Llicenciada en Odontologia.

Reserva una cita

93 789 09 03

Plaça del Progrés, 13, 08224 Terrassa, Barcelona

Horari

De dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.

Correu electrònic

info@gilvernetmas.cat