Avui, el sector de la medicina, i l’odontologia en concret, ha evolucionat significativament. Anys enrere pel sol fet de tenir les dents mal posicionades, els pacients havien de seguir el que coneixem com l’ortodòncia tradicional. Doncs bé, hi ha una alternativa a aquest tractament, i aquesta és l’ortodòncia invisible. A continuació us explicarem en què consisteix, els trets característics del tractament, i quins avantatges significatius implica l’ortodòncia invisible en contrast al mètode tradicional.

Què és l’ortodòncia? L’ortodòncia és una especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la correcció de les dents i els ossos posicionats incorrectament. Molts pacients, davant la preocupació de tenir les dents mal posicionades, arriben a la clínica i ens pregunten quines de les dues alternatives és la més idònia: Ortodòncia invisible o la tradicional? Des d’un inici, l’ortodòncia invisible va aparèixer com a alternativa al mètode tradicional únicament en casos de mal posicionament més lleus. No obstant, al llarg del temps, aquest tractament ha evolucionat de tal forma que en el dia d’avui també permet corregir problemes d’apinyament, de diasistemes o de sobremossegada, i la majoria dels nostres pacients acostumen a realitzar aquest tipus de tractament atès que a més a més els beneficia des d’una perspectiva estètica i és igualment efectiu en comparació a l’ortodòncia tradicional, escapant dels antiestètics bràquets metàl·lics.

En què consisteix l’ortodòncia invisible? Abans de qualsevol tractament d’ortodòncia és important que demani hora per fer una revisió amb l’especialista en ortodòncia, i d’aquesta manera valorar si el tractament és apte davant el problema que presenta el pacient. A Gil-Vernet Mas disposem de l’última tecnologia a través de l’escàner digital CAD-CAM que ens permet prendre mides en 3D de la boca del pacient sense la necessitat d’utilitzar les molestes pastes. A més, això ens permet prendre unes mesures més precises i reutilitzar les dades obtingudes per valorar l’alternativa més idònia, planejant el moviment de cadascuna de les dents des de la posició actual fins a la posició desitjada. Una vegada elaborats els alineadors, és molt important que el pacient sigui conscient que caldrà canviar-los aproximadament cada dues setmanes i sigui constant i rigorós a l’hora d’implementar el tractament.

Quan de temps dura el tractament? És difícil respondre aquesta pregunta, atès que és completament variable. En tot cas, dependrà de cada pacient i el seu cas en concret. No obstant, sí podem afirmar que normalment, la mitja dels tractaments que es fan a la nostra clínica solen durar de 9 a 18 mesos. Amb tot això, insistim en la importància en la implicació de cada pacient, la constància en canviar els alineadors, i la seriositat en dur a terme de forma correcta la implementació del tractament. En aquest sentit, la nostra recomanació per arribar a tenir un tractament eficaç és que el pacient en tot moment segueixi les indicacions dels doctors i en nostre equip especialitzat en l’ortodòncia, i fer ús de l’alineador durant un mínim de 20 hores al dia.

En conclusió, el tractament de l’ortodòncia invisible aporta molts avantatges al pacient, passant per una millora en l’estètica, atès que al ser transparents no es veuen. A més, en contrast amb els bràquets metàl·lics són molt més còmodes, ja què el moviment de les dents és molt més suau. A més a més, aquest tractament d’ortodòncia invisible permet treure els alineadors. D’aquesta manera es poden retirar a l’hora de menjar i també quan es vol netejar les dents. Per tant, al cap i a la fi, podem afirmar que l’ortodòncia invisible és una alternativa més còmode pel pacient, i que permet en tot moment mantenir una bona higiene bucodental.  Així doncs, si vostè té les dents mal posicionades, vingui a veure els nostres doctors i especialistes en ortodòncia amb l’objectiu que els facin un ESTUDI GRATUÏT I SENSE COMPROMÍS. Disposem d’un equip de professionals altament qualificats i amb gran experiència en aquesta especialitat.

 

Gil-Vernet Mas informa que si l’ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews. Es pot ficar en contacte a través de info@gilvernetmas.cat, i a l’atenció de la Dra. Rosa Maria Mas Buxadé.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.