Què és un blanquejament dental?

Estem segurs de que en més d’una ocasió has sentit a parlar del concepte «blanquejament dental». L’objectiu d’aquest article es que coneguis en què consisteix i quins són els seus beneficis. Així doncs, comencem per una breu definició. Podem referir-nos al blanquejament dental com a un tractament odontològic que té com a objectiu fer que les dents adquireixin una tonalitat més blanca i brillant. Al mateix temps, en molts casos també ens permet eliminar gran part de les taques dentals per aconseguir un somriure més saludable i estètic. La popularitat d’aquest tractament l’ha convertit en un dels més demandats actualment. És per això que cada cop més persones volen gaudir dels beneficis que els aporta blanquejar-se les dents. No obstant, estem segurs que vols saber-ne més.

 

Els beneficis del blanquejament van més enllà de l’estètica

És cert que quan ens referim al blanquejament dental ho fem en la gran majoria de casos des d’un punt de vista estètic. No obstant, els beneficis del blanquejament van molt més enllà. Així doncs, la millora de la nostra imatge física va acompanyada d’un augment de la nostra confiança i seguretat. El nostre somriure es converteix en un gran aliat i en una bona carta de presentació. Tot i això, hi ha un altre aspecte molt rellevant fruit directe del procés de blanquejament dental.

Major consciència per la higiène dental

Com a especialistes, tenim clar que un dels beneficis que més apreciem del blanquejament dental és l’increment de la consciència per la higiène dental. Amb el que ens referim amb això és a que el pacient, després de veure com les seves dents han millorat notablement en aspecte, es centra molt més en la seva cura i manteniment per tal de mantenir el bon aspecte. Això es tradueix en clars beneficis per la seva salut bucodental

Aposta pel blanquejament professional

És hora de tractar un altre aspecte rellevant dels processos de blanquejament. Amb Internet i les xarxes socials, cada cop són més les persones que publiquen els seus «remeis propis» com a alternatives als tractaments professionals. Lògicament, també han aparegut falses alternatives al blanquejament en clínica. Davant d’això, i com a professionals del sector hem d’advertir que aquestes opcions no són en cap cas recomanables ja que poden aportar més inconvenients que beneficis tant a curt com a llarg termini. La solució davant de qualsevol problema tant estètic com de salut sempre passa per apostar per un equip professional, format i amb capacitat per fer front a totes les situacions. 

 

La població ha de concebre aquest tractament com un procés mèdic que s’ha de fer sota la supervisió d’un dentista, i només realitzat a la clínica dental.

 

«En la nostra especialitat, la prevenció comença per ensenyar el pacient a mantenir una correcta higiene bucal. Després, continuem prevenint l’aparició de possibles patologies realitzant segellats de foses o fissures dentals o, si és necessari, aplicant empastaments.»
Dr. Ignasi Gil-Vernet Huguet

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, Llicenciat en Odontologia i Doctorat en Cirurgia Oral i Implantologia.

«Per salvar una peça dental, la solució que funciona per si sola és la col·locació d’implants, uns elements metàl·lics que se situen quirúrgicament en els maxil·lars, per sota les genives, i que actuen com a substituts artificials de les arrels de les dents naturals.»
Dra. Rosa Mas Buxadé

Llicenciada en Medicina i Cirugia Llicenciada en Odontologia Ortodoncista.

«En la nostra especialitat, la prevenció comença per ensenyar el pacient a mantenir una correcta higiene bucal. Després, continuem prevenint l’aparició de possibles patologies realitzant segellats de foses o fissures dentals o, si és necessari, aplicant empastaments.»
Dra. Anna Valls Gil-Vernet

Llicenciada en Odontologia.

Reserva una cita

93 789 09 03

Plaça del Progrés, 13, 08224 Terrassa, Barcelona

Horari

De dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.

Correu electrònic

info@gilvernetmas.cat