19Feb/21

Implants de carga Immediata? És possible? Aquí, li ho expliquem.

Què és un implant de càrrega Immediata?

És una tècnica avançada que consisteix a col·locar la pròtesi (una corona fixa provisional) en 24 hores des que es va col·locar l’implant.

Quin valor afegit té aquesta tècnica?

Ens permet restaurar les peces perdudes des de l’inici del tractament implantològic, manejant i conservant l’estètica de la geniva al voltant dels implants, sense la necessitat d’esperar un període llarg de rehabilitació en el cas de la tècnica tradicional.

Quina és la duració del tractament tradicional en implantologia?

L’habitual és que el pacient hagi d’esperar entre 3 i 6 mesos per a tenir els implants amb les seves corones a la zona de la intervenció assistencial.

Quins avantatges aporta al pacient?

1) Tractament ràpid.

2) Intervenció indolora sota anestèsia local.

3) Major agilitat en la intervenció assistencial.

4) Millora l’estètica i qualitat per al pacient.

5) No és necessari l’ús de pròtesi amovible provisòria.

6) Major precisió en la remodelació de la geniva, gràcies a l’ús immediat de la pròtesi.

Té dubtes?

Vengui a veure’ns. L’ajudarem, proporcionant-li tota la informació que necessiti pel que fa a aquesta intervenció assistencial. El nostre equip compta amb una àmplia experiència i coneixement en aquest àmbit. No dubti a contactar-nos. Volem ajudar-lo.

Gil-Vernet Mas informa que si li ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews. Es pot posar en contacte a través de info@gilvernetmas.cat, i a l’atenció de la Dr. Ignasi Gil-Vernet Huguet.

05Feb/21

Per què la tecnologia CAD-CAM ens proporciona els millors resultats en implantologia?

Per què la tecnologia CAD-CAM ens proporciona els millors resultats en Implantologia? Abans de respondre, cal introduir aquesta nova tecnologia, i en anglès significa: “Computer-Aided Desing/Computer Aided Manufacturing”. Aquesta tècnica CAD-CAM fa referència a l’ús de la tecnologia aplicada a la implantologia per a la planificació del tractament; disseny i fabricació de l’implant; així com el pronòstic del resultat.

A Gil-Vernet Mas ja fa aproximadament 8 anys que estem familiaritzats amb el CAD-CAM. En el seu dia, aquesta tecnologia va implicar un fet revolucionari en el nostre sector, i durant aquest temps podem afirmar que l’automatització  de varis processos en implantologia, ens ha permès tractar les dades a través de la informàtica, i optimitzar els processos de planificació durant el tractament. Durant la nostra llarga experiència i familiarització amb aquest software, podem afirmar que l’exactitud que ens aporta la tècnica CAD-CAM, ens permet l’anàlisi de les dades i projecció dels possibles resultats.

En conclusió, l’ajuda de la informàtica ens permet garantir al pacient un baix marge d’error en el tractament, contemplant els diferents escenaris amb els seus possibles resultats en una fase prèvia a la intervenció assistencial, i com a conseqüència ens facilita enormement la pressa de decisions per part del nostre equip especialista, a l’hora de dur a terme la cirurgia oral i/o maxil·lofacial. Com a conseqüència de l’anterior, podem confirmar que la identificació de possibles errors ens permet anticipar-nos, i finalment resulta en un benefici tant pel pacient com per l’especialista, ja que es garanteix l’interès de la salut del pacient en tot moment, es guanya temps en el tractament, s’optimitza el material implicant en un tractament més econòmic.

Gil-Vernet Mas informa que si l’ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews. Es pot ficar en contacte a través de info@gilvernetmas.cat, i a l’atenció del Dr. Ignasi Gil-Vernet Huguet.

29Jan/21

L’ortodòncia invisible: una alternativa a l’ortodòncia tradicional?

Avui, el sector de la medicina, i l’odontologia en concret, ha evolucionat significativament. Anys enrere pel sol fet de tenir les dents mal posicionades, els pacients havien de seguir el que coneixem com l’ortodòncia tradicional. Doncs bé, hi ha una alternativa a aquest tractament, i aquesta és l’ortodòncia invisible. A continuació us explicarem en què consisteix, els trets característics del tractament, i quins avantatges significatius implica l’ortodòncia invisible en contrast al mètode tradicional.

Què és l’ortodòncia? L’ortodòncia és una especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la correcció de les dents i els ossos posicionats incorrectament. Molts pacients, davant la preocupació de tenir les dents mal posicionades, arriben a la clínica i ens pregunten quines de les dues alternatives és la més idònia: Ortodòncia invisible o la tradicional? Des d’un inici, l’ortodòncia invisible va aparèixer com a alternativa al mètode tradicional únicament en casos de mal posicionament més lleus. No obstant, al llarg del temps, aquest tractament ha evolucionat de tal forma que en el dia d’avui també permet corregir problemes d’apinyament, de diasistemes o de sobremossegada, i la majoria dels nostres pacients acostumen a realitzar aquest tipus de tractament atès que a més a més els beneficia des d’una perspectiva estètica i és igualment efectiu en comparació a l’ortodòncia tradicional, escapant dels antiestètics bràquets metàl·lics.

En què consisteix l’ortodòncia invisible? Abans de qualsevol tractament d’ortodòncia és important que demani hora per fer una revisió amb l’especialista en ortodòncia, i d’aquesta manera valorar si el tractament és apte davant el problema que presenta el pacient. A Gil-Vernet Mas disposem de l’última tecnologia a través de l’escàner digital CAD-CAM que ens permet prendre mides en 3D de la boca del pacient sense la necessitat d’utilitzar les molestes pastes. A més, això ens permet prendre unes mesures més precises i reutilitzar les dades obtingudes per valorar l’alternativa més idònia, planejant el moviment de cadascuna de les dents des de la posició actual fins a la posició desitjada. Una vegada elaborats els alineadors, és molt important que el pacient sigui conscient que caldrà canviar-los aproximadament cada dues setmanes i sigui constant i rigorós a l’hora d’implementar el tractament.

Quan de temps dura el tractament? És difícil respondre aquesta pregunta, atès que és completament variable. En tot cas, dependrà de cada pacient i el seu cas en concret. No obstant, sí podem afirmar que normalment, la mitja dels tractaments que es fan a la nostra clínica solen durar de 9 a 18 mesos. Amb tot això, insistim en la importància en la implicació de cada pacient, la constància en canviar els alineadors, i la seriositat en dur a terme de forma correcta la implementació del tractament. En aquest sentit, la nostra recomanació per arribar a tenir un tractament eficaç és que el pacient en tot moment segueixi les indicacions dels doctors i en nostre equip especialitzat en l’ortodòncia, i fer ús de l’alineador durant un mínim de 20 hores al dia.

En conclusió, el tractament de l’ortodòncia invisible aporta molts avantatges al pacient, passant per una millora en l’estètica, atès que al ser transparents no es veuen. A més, en contrast amb els bràquets metàl·lics són molt més còmodes, ja què el moviment de les dents és molt més suau. A més a més, aquest tractament d’ortodòncia invisible permet treure els alineadors. D’aquesta manera es poden retirar a l’hora de menjar i també quan es vol netejar les dents. Per tant, al cap i a la fi, podem afirmar que l’ortodòncia invisible és una alternativa més còmode pel pacient, i que permet en tot moment mantenir una bona higiene bucodental.  Així doncs, si vostè té les dents mal posicionades, vingui a veure els nostres doctors i especialistes en ortodòncia amb l’objectiu que els facin un ESTUDI GRATUÏT I SENSE COMPROMÍS. Disposem d’un equip de professionals altament qualificats i amb gran experiència en aquesta especialitat.

 

Gil-Vernet Mas informa que si l’ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews. Es pot ficar en contacte a través de info@gilvernetmas.cat, i a l’atenció de la Dra. Rosa Maria Mas Buxadé.

 

07Jan/21

Et sagnen les genives?, tens mal alè?, dolor en mossegar?, inclús, se’t mouen les dents?, aquests símptomes són evidències d’una malaltia bucodental que es tracta a través de la periodòncia.

Si pateixes algun d’aquests símptomes, no ho dubtis. Vine a veure’ns i buscarem la solució abans que sigui massa tard. També t’ajudarem a mantenir una constant cura que resulti en una millor salut bucal, eliminant aquests símptomes i prevenint de futures malalties. Abans de començar, t’expliquem que si pateix algun d’aquests símptomes, pot tenir una inflamació que afecti només a la zona de les genives (“gingivitis”) com afectar també als teixits que sostenen les dents (“periodontitis”). Per identificar on es troba, s’ha de tractar l’etiologia de la malaltia que és principalment bacteriana. Què volem dir amb això? Doncs, quan s’acumulen en excés els bacteris a la zona de les genives, es genera una placa bacteriana que es pronuncia a través de la inflamació, i inclús comporta la destrucció dels teixits periodontals i pèrdua d’os. Si no es tracta a temps, pot ocasionar la pèrdua de les dents, entre altres malalties.

Cal recordar que la gingivitis és una infecció en el seu estat inicial. De manera que, és molt probable que en aquesta fase incipient no tingui els símptomes que hem anomenat anteriorment. Tanmateix, a mesura que avança la infecció pot produir una major inflamació, així com major sensibilitat a la zona afectada i sagnat constant (ex. Normalment els pacients s’assabenten del sagnat a l’hora de netejar-se les dents). Per aquest fet, és molt recomanable que quan es manifesta la malaltia, el pacient reaccioni ràpidament, i busqui amb el seu odontòleg aturar l’evolució de la malaltia i buscar la solució més adequada.

En aquest sentit, el tractament a fer a cada pacient serà diferent en funció de la fase en què es trobi la malaltia periodontal. El primer pas és identificar-la. Després d’un estudi periodontal complet (peridontagrama, radiografies…), s’avaluarà la fase en què es troba la malaltia i s’analitzarà el tractament més idoni. El tractament que denominem com a “mecànic” pot anar des d’una simple profilaxi professional, passant pels raspats radiculars fins a arribar a la cirurgia. Aquest tractament, sempre va acompanyat de la neteja profunda de les dents i les genives. Per una altra banda, trobem el que denominem com a tractament “químic”, i que consisteix per mitjà de l’ús de col·lutoris o antibiòtics que també poden ser convenients en el seu tractament.

Per últim, és important remarcar que el principal motiu d’aquest tipus de malalties s’origina per una falta d’higiene dental. A més, també és molt habitual en aquelles persones fumadores. Així doncs, per evitar aquestes malalties, és molt recomanable realitzar de manera constant i adequada una neteja dental, és a dir, utilitzar el raspall de dents, fil dental i col·lutori de forma constant, per exemple. Davant d’aquesta cura, també podeu atendre al vostre odontòleg i higienista, per valorar i fer un seguiment constant, i ajudar-vos a prevenir l’aparició de malalties bucodental.

Gil-Vernet Mas informa que si l’ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews. Es pot ficar en contacte a través de info@gilvernetmas.cat, i a l’atenció de la Dra. Rosa Maria Mas Buxadé.

27Nov/20

Promoció del Black Friday

A Gil-Vernet Mas volem celebrar amb tu el dia del Black Friday, i aquesta vegada ho fem publicant l’última Promoció d’un tractament de blanquejament, i on els participants poden accedir a través de les Bases Legals de la Promoció que veuràs més avall. Informa’t i partipa, et volem aquest Nadal amb el teu millor somriure! No t’ho perdis, vine que t’esperem a Instagram!

Gil-Vernet Mas informa que s’han de llegir detingudament les Bases Legals de la Promoció abans de participar, i habilita info@gilvernetmas.cat com a canal predeterminat per a qualsevol consulta. Aquest és un missatge que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews.

16Oct/20

Entra en vigor la nova Llei de l’atenció pública de la salut bucodental.

Avui, entra en vigor la nova Llei 12/2020, del 13 d’octubre, de l’atenció pública de la salut bucodental (DOGC del 15 d’octubre de 2020) i té com objecte regular totes les activitats relacionades amb la salut bucodental, per prevenir les malalties bucodentals, protegir i promoure la salut bucodental, garantir la seguretat i la qualitat de l’atenció de la salut bucodental i reorganitzar i promoure l’accés equitatiu, tant territorial com social, als serveis d’atenció de la salut bucodental del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya amb la finalitat d’incorporar progressivament totes les prestacions assistencials bàsiques de la salut bucodental a la cartera pública de serveis.

En aquest sentit, la finalitat d’aquesta nova normativa es centra en:

 1. Establir una política activa de prevenció i promoció amb relació a la salut bucodental.
 2. Reforçar els sistemes de videovigilància epidemiològica i d’informació.
 3. Crear el Programa d’atenció dental de Catalunya.
 4. Ampliar progressivament la cartera pública de serveis d’atenció bucodental, incorporant-hi les prestacions i els serveis inclosos en el Programa d’atenció dental de Catalunya.
 5. Reordenar els serveis de salut bucodental del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya.

És evident que aquesta nova regulació ha vingut per quedar-se i per integrar la salut bucodental on realment li pertoca, figurant aquesta en una especialitat més de la medicina, i vetllar per l’interès del pacient, així com garantir una bona intervenció assistencial. Amb això, no hem de perdre de vista els principis integradors d’aquesta nova llei, i són bàsicament, els que detallem a continuació:

 1. La consideració de la salut bucodental com a part integral de la salut de les persones.
 2. La progressivitat en l’assoliment d’una atenció de la salut bucodental universal, equitativa i gratuïta.
 3. La garantia de la qualitat i la seguretat de l’atenció bucodental.
 4. L’assumpció de la prevenció de les malalties bucodentals i la promoció de la salut bucodental com a eixos fonamentals de la promoció de la salut general.
 5. La garantia de l’equitat en l’atenció de la salut bucodental.

Amb tot això, és important acabar confirmant que amb l’entrada en vigor d’aquesta normativa es crea el “Programa d’atenció dental de Catalunya”, que integra les actuacions que el departament competent en matèria de salut duu a terme en el camp de la salut bucodental, i ha de fer efectiu l’accés a la salut bucodental amb mesures de prevenció, detecció, atenció i promoció en els àmbits que aquesta llei estableix.

Per últim, celebrar que amb aquesta nova normativa generi més confiança i seguretat en el nostre sector de la medicina, i com a conseqüència d’aquesta vetlli per l’interès de la salut de les persones i hi hagi més qualitat a l’hora de la intervenció assistencial al pacient.

Si hi ha qualsevol dubte, no dubti en recolsar-se en el nostre equip de Gil-Vernet Mas. Estem a la seva total disposició i l’ajudarem en el que necessiti.

Més informació:

 • https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/Salut-celebra-que-el-Parlament-aprovi-limpuls-duna-llei-datencio-publica-de-la-salut-bucodental
 • https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=883932&language=ca_ES

Gil-Vernet Mas informa que si l’ha agradat aquest article es doni d’alta al nostre servei gratuït per a l’enviament de comunicacions d’articles i notícies d’interès en el nostre sector, així com informació de la nostra activitat social del seu interès. Aquest és un article que proporcionem gratuïtament a través de MedicalNews.