Tecnologia CAD/ CAM, en què consisteix?

Un sistema de tecnologia que ajuda al disseny i l’elaboració de pròtesis dentals mitjançant l’ordinador.

Últimes tècniques

Tecnologia innovadora

Experts certificats

Tecnologia digital

Ja fa anys, l’aplicació del titani en la fabricació dels implants, va suposar un descens marcats en la pèrdua d’ells, en tots els estudis estadístics. Avui podem dir que estem per sota del 1% dels rebuigs en qualsevol tractament odontològic. Gran mèrit d’això l’ha tingut el titani, però també han influït altres factors, com és la medicina regenerativa, la cirurgia guiada o la tecnologia CAD/CAM.

Medicina regenarativa

L’aparició de la medicina regenerativa ha suposat una revolució en la cerca de nous tractaments conservadors i alternatius a la cirurgia. En el camp dela odontologia, per exemple, ja és possible renovar l’os o teixit malmès de la mandíbula amb plasma ric en factors de creixement del propi pacient. Els casos més comuns on utilitzem aquest tractament en cirurgia oral i maxil·lofacial son per promoure la regeneració de l’os i dels teixits tous adjacents ens els defectes post-extracció dental.

Cirurgia guiada

La possibilitat de processar la informació que ens revela un TAC, mitjançant softwares, ens permet col·locar els implants prèviament a la cirurgia i així fabricar unes guies quirúrgiques que ens permet realitzar una cirurgia més segura, més ràpida i menys cruenta. Tot això ens porta a assolir un post-operatori menys dolorós i pronòstics més favorables. El final d’un tractament implantològic arriba amb la pròtesis. Aquesta, per al pacient, és de la que dependrà que dit tractament hagi valgut la pena o no.

Salut dental

L’evolució de la nostra professió dia a dia, ens obliga a estar constantment dedicats a conèixer i a dominar les noves tecnologies. En definitiva, tots aquests avenços ens ajudaràn a aconseguir uns millors resultats i assolir una major qualitat de vida dels nostres pacients.

Alta precisió

La tecnología dental CAD/CAM ens permet captar imatges de la boca del pacient evitant les molèsties de la presa de mesures amb els tradicionals motlles de silicona o alginato. Amb aquest sistema aconseguim una solució per a cada rehabilitació, l’ús de tot tipus de materials, la biocompatibilitat, el millor ajustament (major fiabilitat, duració superior de les pròtesis, millors resultats per al pacient i millors controls de qualitat).

Tractaments implantològics

També els emplenem en tractaments implantològics, pacients amb poc os i necessitat d’insercions per a la col·locació d’implants, tractaments de defectes periodentals i en casos de dolor a la articulació temporomandibular.

Principals avantatges de la tecnologia CAD/CAM

Entre els principals avantatges d’aquesta tecnologia dental hi ha:

N

Alta precisió estètica

gràcies a l’ús que es dóna a la ceràmica altament translúcida.

N

Més precisió en l'adaptació a les dent

amb un segellat exacte, que garantirà el bon ús a llarg termini de les peces dentals.

N

Rapidesa en la fabricació de peces

gràcies al fet que és un procés robotitzat i simplifica els passos.

N

Millor planificació de la intervenció

que permet al clínic saber amb exactitud on cal col·locar els implants i també tenir una guia per evitar qualsevol canvi sobre la posició planificada.

Reserva una cita

93 789 09 03

Plaça del Progrés, 13, 08224 Terrassa, Barcelona

Horari

De dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.

Correu electrònic

info@gilvernetmas.cat